2014. február 8., szombat

Scream! ~ avagy az új történet!

Bevezető


    
Sokat gondolkoztam azon, milyen történettel térhetnék vissza, mert nem szeretnék sem nektek, sem magamnak csalódást okozni. Több forgatókönyv is volt a fejemben, de végül úgy döntöttem, hogy azt választom, amelynek a szereplői most a legközelebb állnak hozzám.
     Egy olyan történetet szeretnék írni, ami nem csupán egy fanfiction, hanem annál egy kicsivel több. Van üzenete, tanulsága. Bízom benne, hogy ezt sikerül közvetítenem felétek, és ha más nem, egy szeretetteljes történetet oszthatok meg veletek.
     Ne számítsatok fegyverekre, maffiára, gonosz ex barátnőre, vagy hatalmas társadalmi különbségekre. Viszont ígérem, hogy lesznek meglepetések, kérdések, váratlan befejezések, sokat mondó emlékek, általános igazságok, és reményeim szerint nagy pillanatok is.

SCREAM: Mi történik, amikor egy önállónak a legkevésbé sem mondható, esetlen, naiv lány egy kis faluból a fővárosba költözik? Káosz. Fél az emberektől, nem bízik senkiben, a segítő kezeket pedig elutasítja. Mindezen túl azonban találkozik valakivel, akiben igaz barátra talál. Valakivel, aki megtanítja arra, hogy az álmaiért küzdeni kell, hogy az élet nem csupán fekete és fehér, hogyha a sors pofon vág, akkor is talpra kell tudni állni.
Ritka kapocs az, ami köztük van. Ám míg ezt mások színtiszta szerelemnek hívják,
 ők csak barátságnak…!

Főszerepben
               Nana Watson (Hailee Steinfeld)
               YaOu Feng
               Oliver Patocska
               Benny Vavra
               Peter Szikszai
               … és további szereplők. (KARAKTEREK ITT!)

Helyszín: Anglia, London.
              Nem szerettem volna Magyarországon játszódó történetet írni, ezért az egészet átcsoportosítottam egy külföldi városba. Igyekeztem ügyelni rá, hogy „ország semleges” neveket használjak, és a város nevét sem emlegetem gyakran. Remélem ez senki számára nem lesz zavaró.

Műfaj: Romantikus.
              A ByTheWay a történetben is létezik, de igyekeztem visszanyúlni a kezdetekig, és nem a zenekar köré írni a cselekményt, hanem éppen fordítva. Ahogy fentebb említettem, valami mélyebb tartalommal rendelkező történetet szeretnék írni, így remélem azok is beleolvasnak majd, akik nem ismerik, esetleg kevésbé szeretik a zenekart. Leginkább egy szerelmes történetre számíthattok, de a barátság is igen fontos szerepet játszik a cselekmény alakulásában.

További információk:
               Szinte minden fejezet legalább két szemszögből íródik, és található bennük visszaemlékezés is –csillaggal, dőlt betűvel van jelölve-. A részletességre törekedve néhány fontosabb jelenet több szemszögből is be lesz mutatva. Fontosnak találom más-más szereplők eltérő nézőpontjait egy-egy helyzetről. A fejezetek túlnyomó többségben Nana, YaOu és Oliver szemszögéből íródnak. Amennyiben a történetben időbeni ugrás történik, azt jól láthatóan fogom jelezni –többször is lesz ilyen-.
     Ami az időbeni elhelyezést illeti, a cselekmény lényegi része május elején kezdődik, tehát visszamentünk az időben, de többször említem a hónapok nevét, remélem senki nem fog elveszni.
     Minden fejezet előtt találhattok majd egy rövid idézetet, ami az adott részt jellemzi, és néhány bölcsességet tartalmaz.
     Kommenthatár nálam sosem volt, és nem is lesz, de ha nem írjátok le a véleményeteket, természetesen az én lelkesedésem is megcsappan, és nagyon szomorú leszek, de reménykedem benne, hogy legalább néhány sorral, vagy pipával megörvendeztettek majd.
     Nem állok SEMMIFÉLE kapcsolatban a banda tagjaival, és mind a cselekmény, mind a karakterek személyisége az én kitalációm, tehát bármilyen egyezés a valósággal csupán véletlen!
     A részek hetente egyszer, szombat délutánonként fognak érkezni.
    

Bízom benne, hogy a régi olvasóim velem tartanak, és újabbakat is szerzek, valamit, hogy a SCREAM-nek is sikerül elnyernie a tetszéseteket.




Jenni

2 megjegyzés:

  1. Szia Jenni!:)

    Mint régi olvasód biztosíthatlak, hogy követni fogom a sztori alakulását. Bár én nem nagyon ismerem a bandát, és nekem picit furcsa lesz, tőled mást olvasni. Azonban szeretném meglátni a történet mélyebb értelmét. Nagyon kíváncsi vagyok rá.:) Amúgy is nagyon jól hangzik az alap ötlet. Ééés ami a legjobb, lesz benne visszaemlékezés, amiket személy szerint imádok, ezt te is tudod.:)
    Én fel vagyok készülve egy falusi lány nagyvárosi káoszára.;) Várom a prológust!

    Binie Millis

    VálaszTörlés
  2. Szia!:) Benne vagyok a cserében!:D http://musicgenerationbtw.blogspot.hu/

    VálaszTörlés